Tájékoztató a Digitális COVID-igazolványról

A Digitális COVID-igazolvány azt igazolja, hogy a tulajdonosa megkapta a vakcinát, negatív koronavírus teszttel rendelkezik (PCR/Ag) vagy igazoltan átesett a COVID fertőzésen. Az igazolványra külföldi vagy hazai utazás, nyári táborozás és más tartózkodások során lehet szüksége.

Upozornenie

Az Európai Unió területén július 1-jétől érvényes az egységes Digitális COVID-igazolvány.

Az uniós Digitális COVID-igazolvány típusai

 • Digitális COVID-igazolvány, amely igazolja az oltás felvételét (már az első vakcianaadagot követően),
 • Digitális COVID-igazolvány, amely igazolja a negatív tesztet (PCR/antigén teszt),
 • Digitális COVID-igazolvány, amely igazolja, hogy tulajdonosa átesett a COVID-19 fertőzésen (nem több, mint 180 nappal ezelőtt).

Ön e-mailt kapott a digitális COVID-igazolványról és az oltás felvételének igazolásáról (az NCZI-től)?

Olvassa el, mit kell tennie azért, hogy igazolványát azonnal használhassa mobiltelefonján a GreenPass mobilalkalmazáson keresztül:

  • ha az igazolványa „kéznél van” (például kinyomtatva), elmentheti azt úgy is, hogy egyszerűen beszkenneli a digitális igazolványon szereplő QR kódot (a biztonságos mentéshez a mobilalkalmazásban elegendő megadni az azonosítót: személyi (születési) szám/BIČ és egyéb),
  • ha az igazolvány nem áll a rendelkezésére (például nem tudta az e-mailből kinyomtatni), úgy is elmentheti, hogy letölti azt (a biztonságos mentéshez a mobilalkalmazásban elegendő megadni a belépési kódot az azonosítóval együtt: személyi (születési) szám/BIČ és egyéb).

Az oltás felvételét igazoló digitális COVID-igazolvánnyal együtt az NCZI e-mailben elküldi Önnek az automatikusan generált „belépési kódot” is.

Mit tehetek a belépési kóddal?

  • módosíthatja (az automatikusan generált belépési kód bonyolult/hosszú lehet – módosítsa úgy, hogy könnyen tudja használni a GreenPass mobilalkalmazásban), vagy
  • ha nem kapta meg e-mailben a kódot, nem kell rá várnia, alakítson ki saját kódot közvetlenül az NCZI szolgáltatási portálon.

A belépési kódot az alábbi oldalon módosíthatja vagy alakíthatja ki: NCZI szolgáltatási portál.

Hogyan kaphatok digitális igazolványt?

A korona.gov.sk honlapon a „Získať Digitálny COVID preukaz EÚ“  linkre kattintva a rendszer átirányítja a kérelmezőt az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szolgáltatási portáljára.

 • Az NCZI portálra való belépéshez a következő adatokat kell megadni:
  (ugyanazokat az adatokat, amelyeket például a PCR vagy az antigén tesztre történő jelentkezés során adunk meg a korona.gov.sk oldalon)
  • mobiltelefonszám,
  • COVID-19-PASS, ez egy 9 jegyű számsor, és az NCZI-től érkezett SMS-ek vagy e-mailek között találja, esetleg kikérheti az NCZI Call Centrumától az következő telefonszámokon: +421 232 353 030és
  • születési év.
Upozornenie

2021.6.26-tól folyamatosan és automatikusan minden személy számára megküldjük a COVID-19-PASSot tartalmazó SMS-t.

Milyen lehetőségeket kínál az NCZI szolgáltatási portál?

 • megjeleníthető és letölthető minden igazolvány (mind az érvényes, mind a 2021.1.7-e előtt kiadott igazolványok),
 • minden igazolvány elküldhető e-mail-címre (ha a rendszerben még nem szerepel az e-mailcím, a portál felszólítja a kérelmezőt, hogy adja meg az e-mail-címet),
 • beállítható az igazolványok automatikus küldése a megadott e-mail-címre (az igazolványokat így automatikusan küldi a rendszer akkor, amikor új digitális igazolványt állítanak ki),
 • belépési kód alakítható ki vagy állítható be (legalább 8 karakter), amely lehetővé teszi az igazolványok letöltését a GreenPass mobilalkalmazásba,
  • A belépési kód kialakítása/módosítása funkció nem elérhető. Hogyan tovább? Ha ez a lehetőség a szolgáltatási kínálatban nem elérhető, ez azért van, mert a rendszerben nem szerepel a kapcsolattartási adat, azaz a kérelmező e-mail-címe. Ennek megadásához nyomja meg az XY gombot, amelyen keresztül megadhatja és ezt követően le is ellenőrizheti az e-mail-címét. Ezután a „Chcem si vy…” (azaz a belépési kód kialakítása/módosítása funkció) azonnal választható lesz.
 • reklamálhatóak az igazolványon szereplő hibás/hiányos adatok.

A GreenPass mobilalkalmazás

A GreenPass egy egyszerű mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy minden digitális igazolványt (akár egy egész családét is) egy helyen tárolhassunk. Ennek segítségével bármikor, akár internethozzáférés nélkül is igazolhatja magát.
A GreenPass mobilalkalmazás használatával kapcsolatos minden információt alább olvashat.

Upozornenie

A GreenPass mobilalkalmazásban csak az uniós Digitális COVID-igazolványok tárolhatók.  Az ideiglenes (eddig kiadott) oltási tanúsítványok az uniós digitális igazolvány követelményeinek nem felelnek meg.  Ezek a tanúsítványok nem menthetők el a mobilalkalmazásban.

Hogyan kell használni a GreenPass mobilalkalmazást? (szlovák)

Dôležité:
Pre stiahnutie preukazov do aplikácie alebo pre oskenovanie ich QR kódu (napríklad z papierovej verzie preukazu) je na začiatok potrebné vytvoriť si vlastný “Prístupový kód” k preukazom cez portál služieb NCZI.
Práve tento minimálne 8-miestny kód slúži ako bezpečnostný most, ktorým sa overuje identita žiadateľa o skenovanie alebo stiahnutie digitálnych preukazov do aplikácie.

Pokiaľ Vám bol doručený na e-mail (od NCZI) digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o vakcinácii, môžete ho začať rovno používať naskenovaním QR kódu do aplikácie GreenPass.

Z NCZI obdržíte aj druhý email “GreenPass aplikácia – Prístupovy kod”, ktorý bude NCZI zasielať priebežne. V maily nájdete Prístupový kód. Slúži ako bezpečnostný prvok na pridanie preukazov prostredníctvom možnosti v aplikácii “Stiahnuť preukazy” ak nevyužijete možnosť naskenovania QR kódu. V prípade potreby si ho môžete zmeniť na portály služieb NCZI.

Upozornenie

Okrem Prístupového kódu je potrebné vytvoriť aj PIN kód pre vstup do aplikácie. Tento sa vytvára priamo v aplikácii a slúži na zabezpečenie ochrany údajov v aplikácii.

 • POSTUP:
 1. Navštívte a prihláste sa do portálu služieb NCZI.
 2. Na prihlásenie do portálu budete potrebovať:
  • číslo mobilného telefónu,
  • COVID-19-PASS (9-miestny údaj),
  • rok narodenia.
 3. Po prihlásení (na portáli NCZI) zadajte autorizačný kód, ktorý je zasielaný formou SMS (maximálne do 10 minút).
 4. Prostredníctvom možnosti „Chcem si vytvoriť nový alebo zmeniť existujúci prístupový kód pre využívanie mobilnej aplikácie GreenPass” si vytvorte vlastný prístupový kód. Budete ho potrebovať opakovane, starostlivo si ho uchovajte. Ak takúto možnosť nemáte v ponuke služieb, je to preto, že systém neeviduje kontaktný údaj – emailovú adresu žiadateľa. Pre jej doplnenie použite tlačidlo “Získať digitálny preukaz”, kde si svoju adresu môžete zadať a následne aj overiť. Po tomto úkone sa voľba “Chcem si vy…” ihneď sprístupní.
 5. Stiahnite si aplikáciu GreenPass.
 6. V aplikácií GreenPass si vytvorte PIN kód (5-miestny), ktorý slúži len na vstup do aplikácie (PIN kód budete potrebovať pri každom vstupe do aplikácie, starostlivo si ho uchovajte).
 7. Autorizujte si aplikáciu s prístupovým kódom pre získanie certifikátov vytvoreným na portáli služieb NCZI – aplikácia si ho vyžiada pri každom stiahnutí digitálnych preukazov do nej spolu s identifikátorom žiadateľa (napríklad RČ/BIČ a iné).
 8. Stiahnite si preukazy do aplikácie prostredníctvom tlačidla „Stiahnuť potvrdenia“. Môžete si naskenovať aj QR kódy jednotlivých preukazov avšak len tých, ktoré spĺňajú parametre digitálneho preukazu EÚ. Ak preukaz nie je možné naskenovať, pravdepodobne nie je akceptovaný, môže ísť napríklad o dočasne vydané certifikáty, papierové verzie vykonaných PCR/Ag testov a iné.

A mobilalkalmazás az alábbi linkekről tölthető le

google-play-aplikacia-greenpas

greenpass-ios-app-store

FAQ – gyakori kérdések

Nem találom / nincs COVID-19-PASS-om, mit tegyek?

 • ha az elkövetkező napokban nem kap SMS-t a COVID-19-PASS-ról, hívja az NCZI Call centrumát – telefonos ügyeletét az alábbi telefonszámon +421 232 353 030 vagy jelentkezzen ezen az űrlapon keresztül.

Nem kaptam autorizációs kódot az NCZI szolgáltatási portálhoz, mit tegyek?

 • Ellenőrizze, hogy helyes mobilszámot adott-e meg,
 • hívja az NCZI Call centrumát – telefonos ügyeletét az alábbi telefonszámon +421 232 353 030 vagy jelentkezzen ezen az űrlapon keresztül.

Elfelejtette a Belépési kódját?

 • az NCZI szolgáltatási portálra történő belépést követően bármikor ismételten kialakíthatja (legalább 8 karakter).